Eurolliga

El Barça cedeix el primer assalt contra l'Olympiacos al Palau (75-77)

Malgrat tenir possibilitats als últims segons, els de Grimau han anat a remolc de l'equip grec i hauran de guanyar divendres un duel com a mínim al Pireu

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça de bàsquet ha començat amb mal peu els quarts de final de l'Eurolliga. Els de Grimau han perdut aquest dimecres el primer partit i el factor pista després de caure al Palau contra l'Olympiacos (75-77). Els grecs han dominat el joc i el marcador amb mínims avantatges durant la major part del partit.

L'Olympiacos ha imposat el seu físic i la solidesa defensiva per marcar el ritme que més li convenia, i ha estat més encertat en els minuts decisius per evitar la remuntada del conjunt blaugrana, que ha lluitat fins a l'últim segon. Però sense recompensa davant dels 7.328 espectadors que han omplert el Palau.

• El Barça ha perdut el "factor Palau" després de caure en un partit on mai no s'ha trobat còmode, perquè s'ha jugat a ritme grec. L'Olympiacos ha sabut portar el play-off al seu terreny: joc físic, contactes, possessions llargues, baixa anotació. Els blaugranes han fallat els primers sis atacs, però Abrines, sobre la botzina, ha anotat el 18 a 19 del primer quart.
  • L'aler mallorquí ha liderat el seu equip fins a avançar-se en el marcador. La defensa grega, però, no ha permès alegries. L'equip de Grimau no trobava solucions en atac i els visitants han agafat un avantatge de 10 punts.
  • Els catalans, sempre a remolc dels de Bartzokas, no han pogut capgirar la dinàmica a la represa, un 47 a 60. Un parcial d'onze a un des de la defensa en el minut 33 obria les opcions dels locals. L'Olympiacos recuperava els 10 punts i en els cinc minuts finals els triples de Ricky i Laprovittola marcaven un 67 a 69. El rival del Barça sap gestionar els finals de partit ajustats i no ha deixat escapar la victòria, 75 a 77.
Laprovittola contra l'Olympiacos (FCB)
  • Divendres, segon partit, també al Palau, i en el millor dels casos, els de Grimau estan obligats a guanyar un partit al sempre complicat pavelló OAKA, per mantenir vives les opcions de classificar-se per a la final a quatre de Berlín.

A post shared by Barc?a Basket (@fcbbasket)